Qiushe sa belim mesom

DSCN3156

Ovo je kombinacija dva recepta. Već odomaćena i prihvaćena od strane mladjeg dela porodice, koji je inače zahtevniji i kritičniji. Kako šetajući papir ima velike šanse da se zagubi – vreme je za skladištenje na najsigurnije mesto gde ću ga uvek naći.

Testo:

400 gr brašna+1 kašika

pola kvasca

kašika šećera

kašičica soli

nešto manje od dcl ulja

2 dl tople vode

jaje za premazivanje.

U toplu vodu staviti kašiku brašna, kvasac i kašiku šećera. Kad kvasac nadodje, u sredinu prosejanog brašna sipati ulje, vodu sa kvascem, i po obodu brašna so. Sve zamesiti i ostaviti oko 20 min da testo nadodje.

Za to vreme pripremiti fil – punjenje.

Potrebno

jedno belo meso (oko 400 gr)

3 jaja

200 ml pavlake za kuvanje

so, biber – po želji i ukusu

pola kašičice slatke mlevene paprike

peršun

100 gr tvrdog sira ( narendanog)

pola glavice luka.

Luk sitno iseckati i staviti da se proprži na par kašika maslinovog ulja. Dok se luk prži belo meso iseckati na sitne kockice i dodati u luk i malo propržiti.

U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje, so, biber, mlevenu papriku, peršun i rendani sir.

Proprženu piletinu skinuti sa vatre.

Testo razvući na pobrašnjenoj podlozi i staviti u okruglu tepsiju tako da  testo pokrije ivice tepsije, i malo po dnu izbockati viljuškom. U piletinu dodati smesu iz činije, dobro izmešati i sipati preko testa u tepsiju. Testo koje je preko ivice iseći jedno 5 cm prema sredini i preklapati preko nadeva.

Premazati umućenim jajetom i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Gotovo izgleda ovako:

DSCN3154

Advertisements

2 mišljenja na „Qiushe sa belim mesom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s