Lincer vanilice

DSCN2291

Danima, ma nedeljama, još od Nove godine, premeštam papirić sa receptom Lincer vanilica. Sve krenem da ga negde unesem al’ dok se okrenem iskoči nešto preče pa ga samo tutnem negde – da se ne zagubi.

Valjda bi se još jadan razvlačio da me juče nije nazvala ćerka i tražila da joj pošaljem vanilice. Iskopah ga ispod kesica praška za pecivo i vanilin šećera i dok sam peckala kolače unesoh ga ovde. Što je sigurno – sigurno je. Ovde ga ne mogu zagubiti, mogu ga samo zaboraviti do neke sledeće prilike, ili nekog praznika sa obaveznim sitnim kolačima.

Elem –

potrebno je

450 gr brašna

180 gr šećera (može to i malo manje – 150 gr rekla bih)

3 žumanceta (taman posle nastaviti sa Non+ultra kolačićima)

250 gr margarina

pekmez od kajsija

prah šećer

ili ako više volite čokoladu – 50 gr čokolade.

Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Dodati omekšali margarin i u to postepeno dodavati prosejano brašno. Mesiti dok se ne formira glatko testo

DSCN2288

Razvući ga na debljinu pola cm i modlicom vaditi oblike kakve želite

DSCN2289

Po originalnom receptu treba peći 10-12 min na 180 stepeni, tako da kolačići ostanu beli. Moja rerna kanda nije po Jus-u, meni se prva tura malko tostirala. Pekla sam oko 8 min na 170 stepeni.

DSCN2290

Kad se malko prohlade filovati pekmezom ( od kajsija je definitivno najlepši) i posipati prah šećerom

DSCN2293

ili ukrašavati čokoladom.

DSCN2292

Najlepši su kad malo „odstoje“. Sutradan, ili čak i posle par dana (ako izdrže toliko).

Idealni za odlaganje u limenu kutiju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s