Oblatne sa mlevenim plazma (ili drugim) keksom

DSCN0979

Vikendom obično pravim neke „prave“ kolače chocolate, a kad kažem prave mislim na štrudle, madjarice, kroasane i druge izdašne kolače koji se mese, peku, peckaju i zabave vas bar sat i po uz rernu ( pardon – kuhinjsku saunu).

Prošlog vikenda  neplanirane obaveze poremetiše kolačarsku rutinu. Subota prošla bez kolača, a kad je u nedelju ujutru medju ukućanima nastupila „šećerna“ kriza morala sam pod hitno naći neko brzo rešenje.

Setih se plazma torte koju sam skoro pravila za jedan rodjendan, te prekopah ostavu i nadjoh oblatne, bevita mleveni keks, gusti voćni sok i odlučih da napravim

oblatne sa mlevenim keksom po istom tj sličnom principu

potrebno:

1 oblatne

450 gr mlevenog keksa (najbolje plazme ali i drugi može da prodje – provereno)

1 čaša voćnog soka od kajsije ili breske ( 2 dcl – ili koliko treba da se smesa sjedini))

150 gr margarina

2oo gr šećera (može i 150 ako je keks sladji)

malo ekstrata ruma

150 gr čokolade za kuvanje

Umutiti šećer i margarin u jednoj činiji, dodati mleveni keks, voćni sok i malo ekstrata ruma (divan miris) dok se ne dobija kompaktna smesa kojom se filuju listovi oblatni.

Na nafilovane oblatne stavite neku tacnu da listovi dobro nalegnu uz fil a za to vreme otopite čokoladu na pari, ja sam je otopila u malo mleka na slaboj vatri i prelila kao glazuru preko gornje kore.

Sve u svemu pravljenje je trajalo pola sata.

Ostavila sam ih da odstoje par sati, do posle ručka, i do večeri ih više nije bilo.

DSCN0980

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s