Punjene faširane loptice

DSCN0819

slika: časopis Blic žena

Potrebno:

500 gr mlevene junetine

pola struka praziluka

parče hleba

2 čena belog luka

1 jaje

peršunov list

so, biber

prezle

100 gr kačkavalja

čašica mineralne vode

ulje za prženje.

Hleb natopiti u mleku pa ga ocediti. U mlevenu junetinu dodajte naseckan praziluk  i beli luk, ocedjeni i izmrvljeni hleb, jaje, začine i malo mineralne vode pa sve dobro umesiti.

Dasku posuti prezlama pa od mesa formirati pljeskavice, na sredinu svake staviti kockicu kačkavalja i oblikovati loptice. Svaku lopticu uvaljati u prezle i pržiti u vrelom ulju.

Gotove staviti na salvetu da se ocede od masnoće i služiti.

(mislim da ću ih ja ipak peći u rerni – manje masnoće)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s