Letnji kolač sa breskvama

DSCN0578 DSCN0577

Još uvek imam u potkrovlju gomilu starih časopisa i iskinutih strana odloženih do nekog sretnijeg vremena sa više vremena i volje.

Ma iskoristiće se sve to verovatno, što u papirne rolnice, što za potpalu, neće propasti, mada šteta šuma i drveća. Verovatno da sam usled jednog od iznenadnog napada ekološke savesti i odlučila da sve to prenesem u virtualno potkrovlje, em čistije-nema prašine, em ispravnije (ako će očuvati bar jedno drvce), em jednostavnije – sve je tu nadohvat ruke tj pokreta miša.

Elem pri pregledu tih iskidanih stranica, i pokušaju da se setim za kog vraga sam je iskidala iz novina naidjoh na jedan od stotinu recepata lenje pite.

Setih se bresaka u korpici i sa sve receptom spustih se do kuhinje  da im dam novu svrhu postojanja pre no što nastupi neodložni proces fermentacije pošto mi deca definitivno bojkotuju voće ovih dana.

I počeh sa jednim receptom, ali otvarajući fioke ugledah i puding, čokoladu i pridodah sve nadajući se da je „princip isti a da su ostalo sve nijanse“.

Rezultat je uglavnom bio više nego zadovoljavajući, kolač se pojeo u toku dana, te sam morala da ga pribeležim dok nisam zaboravila, za neki sledeći put, možda već sledeće nedelje!!!!

 

Potrebno za testo:

300 gr belog brašna

100 gr integralnog brašna (ko ne voli može uzeti 400 gr belog brašna)

250 gr margarina

100 gr šećera ( može i više ako neko voli sladje)

2 jajeta

pola praška za pecivo

100 ml jogurta

Fil:

2 pudinga od vanile

pola litre mleka

4 kašike šećera

600 – 7’00 gr bresaka

Ostalo:

50 gr čokolade

malo šećera u prahu.

Umutiti margarin sa šećerom, pa dodati jaja i jogurt. Kad se izmeša dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Pola mase sipati u četvrtastu tepsiju. Količina je dovoljna za tepsiju veličine 30 x 20 cm ili nešto malo veću.  Zagrejati rernu na 180 stepeni i staviti da se malo ispeče dok se ne uhvati gore korica.

Skuvati pudinge u mleku.

Polupečeno testo premazati  polovinom skuvanog pudinga, poredjati kriške breskve, preko staviti drugi deo pudinga.

U drugu polovinu testa dodati malo mleka (pola deci) i dobro promešati  da se testo malo razredi i preliti preko pudinga. Odozgo narendati čokoladu i vratiti u rernu da se peče.

Peći  25 do 30 min u zavisnosti od rerne.

Kad se malo prohladi posuti prah šečerom.

Najbolje je ostaviti da se ohladi u frižideru i služiti tako rashladjeno. Voće i puding mu daju sočnost a integralno brašno dodatni bogat ukus.

DSCN0579

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s