Šarena slana torta

DSCN0445

Slika: časopis „Blic žena“

Potrebno za kore:

6 jaja

300 gr margarina

600 ml jogurta

oko 180 gr brašna

jedna i po kesica praška za pecivo

jedna i po kašičica soli

kašičica crvene začinske paprike (ili kašika ajvara)

100 gr obarenog i usitnjenog spanaća.

Potrebno za fil:

300 gr sitnog sira ( može i Ella ako želite manje masnoće)

2 kuvana jajeta

200 ml lajt majoneza

kašičica senfa

malo bibera i soli

400 gr seckane ili rendane salame

malo peršuna.

Za dekoraciju:

100 gr lajt majoneza

čašu pavlake

100 gr narendanog kačkavalja ili nekog drugog tvrdog sira.

Priprema

Navedena  količina sastojaka je za 3 kore.

Umutite 2 belanceta pa dodajte 2 žumanceta, trećinu margarina (100 gr), trećinu jogurta (200 ml), trećinu brašna (oko 60 gr), pola praška za pecivo i pola kašičice soli.

Peći u ugrejanoj rerni na 180 stepeni u četvrtastom plehu oko 15-20 minuta ( u zavisnosti od rerne).

Ostale dve kore pripremiti na isti način s tim što u jednu treba dodati crvenu papriku ili ajvar, a u drugu baren i usitnjen spanać.

Za fil u sir umešajte narendana kuvana jaja, majonez, rendanu ili seckanu salamu, senf, biber i so, i po želji seckani peršun.

Prvo filovati žutu, pa crvenu i na kraju zelenu koru.

Slanu tortu premažite sa mešavinom majoneza i pavlake i odozgo narendajte tvrdi sir.

Napomena:

odlično za rodjendane, slavlja, isprobano :))

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s