Pesto sos

slika: lifepressmagazin.com

Potrebno:

2 šolje svežeg bosiljka

1/2 šolje ribanog parmezana

1/2 šolje maslinovog ulja

1/3 šolje pinjola, badema ili suncokreta

2-3 češnja belog luka

mleveni biber i so po ukusu.

U seckalici sameljite semenje suncokreta i /ili oguljenog badema (u manjim mestima baš i nema pinjola u ponudi). Postepeno dodavajte maslinovo ulje i listove svežeg bosiljka (stablo možete osušiti i iskoristiti kao „žicu“ za ražnjiće – daje fenomenalnu aromu!!).

Kad je sve usitnjeno dodati parmezan (ako nemate parmezan može i neki drugi tvrdji, suvi kravlji ili ovčiji sir), biber i so po želji i ukusu.

Sve još jednom promešati sipati u staklenu teglicu i dobro zatvoriti. Može da se čuva u frižideru do nedelju dana.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s