Varivo sa sočivom i pečurkama

zena.blic.rs

kašika maslinovog ulja

kašika maslaca

glavica luka

4 čena belog luka

250 gr šampinjona

1 crvena paprika

kašika mlevene paprike (po izboru ljuta)

2-3 veća paradaiza ili šolja kuvanog

2l kokošjeg bujona ili kokošje bistre supe bez rezanaca

1,5-2 šoljice sočiva

2 kašičice bosiljka

kim, so, biber

Pečurke i papriku naseckajte na kockice, a crni i beli luk što sitnije.

Zagrejte ulje i maslac, dodajte crni luk, posolite, malo prodinstajte pa dodajte pečurke i ostalo povrće. Sve zajedno dinstati oko 5 minuta pa dodati paradaiz, alevu papriku, beli luk i kim. Zaliti bujonom ili supom i ostaviti da provri. Kad provri dodati očivo koje ste prethodno veče potopili u vodu da omekša.

Kuvati oko 30-40 minuta dok se sočivo ne skuva. Pred kraj kuvanja dodati bosiljak i biber. Skloniti sa vatre i nek odstoji oko 20 min pre posluženja.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s