Posno – gulaš od pečurki

oko 600 gr mešanih pečurki (šampinjoni, bukovača, vrganji)

200 gr paradaiz pirea

2-3 krompira

1 šargarepa

1 koren peršuna

srednji koren celera

glavica crnog luka

2 čena belog luka

kašika ajvara

malo senfa

1-2 dl crnog vina

feferon – po želji

brašno

mlevena paprika

so, biber

list peršuna, bosiljak, lovorov list

Šargarepu, koren peršuna i celera narendajte. Crni luk sitni iseckajte.  Na malo ulja i laganoj temperaturi propržiti kašiku brašna, kad porumeni dodati mlevenu papriku i dobro promešati.

U zapršku dodati malo vode i ubaciti prethodno iseckane i narendane sastojke. Dinstati uz povremeno mešanje oko 15 min, posoliti po ukusu. Dok se povrće dinsta iseckati pečurke na listiće i tračice i ubaciti da se dinsta sa ostalim sastojcima. Sitno iseckati beli luk i njega dodati u jelo i nastaviti sa dinstanjem. U medjuvremenu očistiti krompir i iseckati na kockice pa i njega ubaciti i dodati vode. Posle 10 minuta dodati paradaiz pire, vino, ajvar, senf, lovorov list, malo bosiljka i peršunov list, a ako volite i feferon.

Ostaviti da se krčka oko 30-45 minuta na tihoj vatri uz povremeno mešanje a pred kraj dodati još malo svežeg peršunovog lista.

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s