Pašteta od šampinjona

250 gr šampinjona

mala glavica crnog luka

150 gr maslaca

20 gr oraha

kašika konjaka

so i biber

1 kuvano jaje

Očistite, operite i naseckajte šampinjone. Sitno seckan luk prodinstajte na 75 gr maslaca. Dodajte šampinjone i dinstajte desetak minuta na umerenoj vatri. Dodati so i biber po ukusu. Dok se smesa hladi skuvajte tvrdo kuvano jaje.

U mikser stavite ohladjene pečurke, preostali maslac isečen na kocke, orahe, konjak i jaje. Miksajte dok ne dobijete glatku smesu, po potrebi dodajte još soli i bibera.

Hladite u frižideru bar sat vremena pre upotrebe.

Služite uz tost ili njime punite korpice od testa.

 

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s