Kaneloni punjeni spanaćem

stvarukusa.rs

750 gr svežeg spanaća

2 glavice luka

2 čena belog luka

kašika maslaca

2 kašike prezli

300 gr rendanog sira

2 jajeta

20 kanelona

2 kašike maslinovog ulja

konzerva paradaiz pirea

kašičica suvog bosiljka

2 kašike kisele pavlake

so, biber

Spanać očistiti, crni i beli luk sitno iseckati pa ih propržiti na maslacu ali paziti da se ne preprže jer će beli luk postati gorak. Dodati spanać i dinstati dok spanać ne omekša. Sve iscediti i omekšati.

Začiniti solju i biberom, dodati pola sira, prezle i jaja i napraviti kompaktnu smešu.

Napuniti kanelone i poredjati ih u vatrostalnu činiju.

Rernu zagrejati na 200 stepeni. U medjuvremenu drugu glavicu luka iseckati na rebarca, propržiti da postane staklast, dodati paradaiz pire, bosiljak i pavlaku i začiniti. Kanelone preliti sosom i peći oko 490 min u rerni.

10 minuta pred kraj pečenja posuti preostlim sirom.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s