Punjene tikvice

Sastojci za 4 osobe
4 tikvice
400 gr paradaiza
glavica luka
čen belog luka
2 kašike maslinovog ulja
400 gr mlevene junetine
125 gr kuvanog pirinča
malo majčine dušice
so, biber
60 gr rendanog sira
400 ml supe
4 kašike pavlake
1. Povrće očistiti, tikvice preseći po dužini i izdubiti pa naseckati meso tikvica. Paradaizu ukloniti semenke i iseći na kockice kao i beli i crni luk2.

2. Rernu uključiti na 190-200 stepeni, a zato vreme prodinstati crni i beli luk oko 5 min na malo ulja. Dodati mleveno meso pa i njegsa propržiti. A potom dodati meso tikvica, paradaiz i pirinač. Začiniti majčinom dušicom, biberom i solju. Napravljenom smesom puniti polovine tikvica i staviti u podmazan pleh. Posuti sirom, sipati supu i peći oko 35 min.

3. Tikvice držati na toplom. U sos od pečenja umešajte pavlaku, pustite da malo kuva i začiniti. Tikvive ukrasite po želji začinskim biljem i poslužite sa sosom.
Priprema oko 70 min.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s