Pita sa tikvicama i belim mesom

zena.blic.rs

Potrebno za 8 parčića
200 gr brašna
so
120 gr butera
4 jajeta
300 br belog mesa isečenog na male kockice
2 mlade tikvice
200 gr pavlake
biber
malo mirodjije (može i drugo začinsko bilje po želji)

1. prosejati brašno i pomešati sa malo soli. Puter ili margarin iseći na kockice pa dodati u brašno. Zamesiti da dobijete zrnastu smesu pa potom dodajte jaje i mesite dok ne dobijete glatko testo. Oblikujte ga u kuglu i stavite u kesu i nek odstoji 2 sata u frižideru.

2. Belo meso isecite na male kockice, a tikvice očistite i isecite na tanke ploškice. Rernu zagrejte na 190-200 stepeni. Okrugli kalup nauljite, testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i obložite dno i ivice kalupa.

3. Pavlaku razmutite sa preostalim jajima, posolite i pobiberite. Začinsko bilje isitnite ili sitno iskidajte pa dodajte u pavlaku sa jajima. Tikvice poslažite na testo pa prelijte umućenom pavlakom a po tome razbacajte kockice mosa. Protresite da se sve lepo posloži i pecite oko pola sata.

Poslužite toplo

Vreme pripreme (bez hladjenja u frižideru) oko 50 min

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s