Delikates sosovi

slika: http://www.recepti.com

Sastojci za 4 osobe
750 gr mešanog bobičastog voća
130 gr šećera
6 kašika skroba
ekstrakt vanike ili pola srži iz šipke vnile
500 ml mleka
žumance
prstohvat soli
Voče oprati, očistiti i ostaviti a se ocedi.
Odvojiti 400 gr voća, usitniti u blenderu pa zagrejavati sa 100 gr šećera dok se šećer ne otopi. Potom dodati 3kašike skroba prethodno razmućenog u malo vode.đU gotov sos umešati ocedjeno celo voće.
Preostali skrob razmutite u malo hladnog mleka zajedno sa žumancetom.
Ostatak mleka zavriti sa vanilom, 30 gr šećera i prstohvat soli pa u tu masu uz stalno mešanje prokuvajte na kratko umućen skrob sa žumancetom.
Sos od bobičastog voća sa vanilom možete poslužiti i hladan i topao, po želji.
Priprema 25 min
440 kcal

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s