Šljive u grizu

sastojci:
800 ml mleka,
6 kašika šećera,
350 gr pšeničnog griza,
300 gr šljiva,
ulje za podmazivanje.
taviti mleko sa šećerom da provri, pa uz stalno mešanje dodati griz i kuvati dok se ne zgusne.
Oprane šljive ( ili suve prethodno potopljene u mlakoj vodi) prepoloviti pa sastaviti sa kuvanoim grizom.
Kalup nauljiti, sipati smesu, dobro ohgladiti. Ohladjen kolač staviti na tacnu, iseći i poslužiti.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s