Oblatne ( ili oblande?) sa keksom i višnjama

http://www.lepotaizdravlje.rs

Original recept se pravi (uz ostale sastojke) od 6 umućenih jaja. Ali kako se ne peče, a ja nisam pristalica svežih jaja u kolačima, ovo što sledi je kombinacija 2 recepta iz dvoje različitih časopisa.

Sastojci:
pakovanje oblatni
250 gr margarina,
150 gr šećera u prahu
500 gr mlevenog keksa,
250 gr  očišćenih svežih ili odmrznutih i ocedjenih višanja (može i iz kompota)
pola dcl soka, može i više po potrebi
150 gr mlečne čokolade za glazuru.
Umutiti margarin sa šećerom da masa postane penasta. Dodati mleveni keks, višnje i sok. Sve sjediniti da dobijete gustu razmazivu smesu i filovati oblatne.
Čokoladu otopiti na pari  i preliti preko gorje oblatne.
Ostaviti kolač da se čokolada stegne i kore malo omekšaju.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s