Maline sa plazmom

Sastojci:

150 gr plazma keksa
150 ml mleka

fil:
1 kesica želatina
400 ml slatke pavlake
200 gr neslanog krem sira ( verovatno može i ella)
400 gr malina
100 gr šećera u prahu

preliv:
1 kesica želatina
400 ml soka od malina
Plazma keks umakati u toplo mleko i redjati na četvrtast pleh.
Fil:
Želatin potopiti sa 6 kašika tople vode.
Umutiti slatku pavlaku u čvrst krem kojoj kasnije dodate izmiksan krem sir, otopljenem aline ( ako imate smrznute) i šećer u prahu.
Želatin lagano zagrejte da se otopi, malo potom prohladite i sipajte u gornju smesu. Sve dobro sjediniti i sipati preko poslagano plazme te ostaviti na hladno mesto da se stegne.

Preliv:
Želatin potopiti sa 6 kašika tople vode. Sok od malina malo zagrejati pa pomešati sa omekšalim želatinom. Kad se preliv prohladi sipati ga preko fila u kalupu.
Kolač pre serviranja držati u frižideru 2-3 sata da se ohladi i stegne.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s